Sajtovi za učenje i čitanje vesti na engleskom jeziku

Volite da budete informisani i redovno čitate vesti? Iskoristite tu dobru naviku u svrhu učenja engleskog jezika.

Na internetu ima toliko načina da uvežbate jezik, a mi smo pronašli dva sajta koja će vam pružati sve potrebne informacije uz usavršavanje engleskog,

Breaking News (breakingnewsenglish.com) je stranica gde novine mogu čitati svi, bez obzira na nivo znanja. Potrebno je naravno bar  elementarno poznavanje jezika. Vesti su prepričane, pojednostavljene i prilagođene različitim nivoima znanja (Level 0 - Level 6). Nakon svake pročitane vesti slede  gramatička i vežbanja vokabulara, vežbe razumevanja odslušanog teksta kao i diktati. Nakon svakog vežbanja data su i rešenja, tako da možete sami proveriti tačnost svojih odgovora.

News in Levels (newsinlevels.com) nudi najnovije vesti za tri različita nivoa znanja. Naime, Level 1 tesktovi su oni koji su napisani uz korišćenje 1000 najvažnijih reči u engleskom jeziku, Level 2 vesti ispričane su uz upotrebu 2000, a Level 3 uz upotrebu 3000 najvažnijih reči u engleskom jeziku. Kada budete u mogućnosti da u potpunosti razumete vesti na pomenutom najnižem nivou pod imenom Level 1,  to znači da znate 1000 reči na engleskom jeziku i da je vreme da pređete na Level 2.

PROČITAJTE I... SAVETI I UPUTSTVA ZA KORIŠĆENJE REČNIKA STRANOG JEZIKA

Uz pomoć vesti na sajtu News in Levels možete unaprediti sve četiri jezičke veštine (veštinu usmenog i pismenog izražavanja, veštinu razumevanja odslušanih i pročitanih tekstova). Kako? U nastavku su mali saveti koji će vam pomoći.

Razumevanje pročitanog teksta – Pročitajte sve današnje vesti i prevedite sve reči koje vam nisu poznate. Pročitajte vesti od prethodnog dana i vidite da li se sećate značenja svih reči.

Razumevanje odslušanog teksta – Odslušajte sve vesti za danas. Posle svake rečenice bi bilo dobro da zaustavite snimak i ponovite rečenicu. Isto to bi bilo dobro uraditi sa vestima od prethodnog dana.

Pismeno izražavanje – Odgovorite na pitanja koja se nalaze ispod današnjih vesti i zapišite ih u komentarima. Razmenjujte mišljenja o pročitanim vestima sa drugima koristeći Chat room u trajanju od najmanje 2 minuta.

Usmeno izražavanje -  Izaberite osobu u okviru SKYPE section stranice i pričajte potpuno besplatno.  Sa tom osobom možete razgovarati o pročitanim vestima ili možete odgovarati na pitanja koja su data na stranici  Questions.


Pogledajte aktuelnu akcijsku ponudu kurseva stranih jezika klikom na: Akcijske cene!

Pročitajte još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrijte jezičke zanimljivosti u Bazi znanja.


Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove iz baze znanja na svoj i-mejl.

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da mi EQUILIBRIO - Obrazovni sistem može periodično slati nove korisne tekstove za učenje stranih jezika (putem i-mejla)

    <
    <

    MENI