Pet načina da uz zabavu naučite nemački jezik

Opšte je poznato da su gramatički i prevodilački načini učenja jezika zastareli i monotoni. Naravno da ćete dosta naučiti i ako popunjavate silne radne sveske i pročitate svaki tekst u udžbeniku. Zapravo i trebalo bi to da uradite. Međutim, ako ste baš puni entuzijazma i sa puno volje učite ovaj jezik, a sve je više takvih đaka, uz zabavu naučite nemački jezik, a mi smo vam pripremili par saveta kako da se dodatno zabavite:

 1. Pevajte

Nije potrebno da imate savršene glasovne sposobnosti, ali učenje tekstova pesama i često ponavljanje istih uz muziku će učiniti da vam se neke fraze prosto ,,zalepe“. Dečje pesmice ili narodna muzika, a imaju je i Nemci, pomoći će u učenju osnovnog vokabulara, jer je lagana leksički i gramatički.

 1. Gledajte nemački televizijski program, filmovi i serije

Provodite više vremena ispred TVa, ili ekrana kompjutera. Ne morate da izazovete sindrom na nemačkom poznat kao Glotzaugen (ne odvajanje od ekrana), ali pogledajte sve dobro ocenjene nemačke filmove i serije. Pratite neki reality show, iako možda ne volite tu vrstu zabave, jer baš to vam može pomoći da naučite nemački žargon i jezik ulice. Gledajte sinhronizovane filmove i serije. Još je bolje ako možete vašu omiljenu ekranizovanu priču, koju već znate napamet, da pogledate u nemačkoj verziji.

baner-kurs-nemackog-beograd
 1. Organizujte veče igara

Okupite se sa poznanicima sa kursa ili sa prijateljima, koji takođe pričaju nemački i organizujte vaše zabavno nemačko veče. Igrajte se pantomine, asocijacija, pogađanja osoba, i sve to, naravno, na nemačkom jeziku.

 1. Germanizujte sve oko sebe

Cilj je da konstantno budete okruženi nemačkim jezikom. Etiketirajte sve moguće predmete po kući. I sve to dopunite izuzetno zanimljivim članovima, der, die i das. Ne postoji mogućnost da ćete ikada nakon toga pogrešiti kog je člana određena reč.

I vaši ukućani će ponešto naučiti, što je još jedna dobra stvar.

Slično možete uraditi i sa svojim mobilnim telefonom, mejl stranicom, facebook nalogom. Prebacite ih na nemački jezik i naučićete izraze i reči, koje inače svakodnevno koristite.

 1. Kuvajte po nemačkim receptima

Možda ćete morati malo da se pripremite i prelistate rečnik pre nego se uhvatite za varjaču i počnete da kuvate po receptu na nemačkom jeziku. Ali krenite najpre sa vama već poznatim jelima, a zatim možete isprobati i tradicionalna nemačka jela.

Pre samog kuvanja, napišite spisak namirnica za nabavku, naravno na nemačkom jeziku. Verujem da nakon toga neće postojati namirnica čiji nemački evkivalent nećete znati.

 

Za više informacija o učenju nemačkog jezika posetite www.ucenjenemackog.com

Pogledajte aktuelnu akcijsku ponudu kurseva stranih jezika klikom na: Akcijske cene!

Pročitajte još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrijte jezičke zanimljivosti u Bazi znanja.

 

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove iz baze znanja na svoj i-mejl.

  Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

  *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da mi EQUILIBRIO - Obrazovni sistem može periodično slati nove korisne tekstove za učenje stranih jezika (putem i-mejla)

  Pogledajte utiske našeg polaznika o kursu nemačkog jezika u EQUILIBRIO - Obrazovnom sistemu:

  <
  <

  MENI