Međunarodni ispiti iz nemačkog jezika

Da li znate koji su međunarodno priznati ispiti iz nemačkog jezika? Za posao, studije pa čak i brak sa nekim iz nemačkog govornog područja potrebno je dokumentovati znanje nemačkog jezika posedovanjem diplome o položenom međunarodno priznatom ispitu iz tog jezika.

Postoji nekoliko vrsta takvih ispita, a svi oni odgovaraju skali Zajedničkog evropskog jezičkog okvira, koja podrazumeva šest nivoa znanja nemačkog jezika (A1-C2). Ispiti se organizuju i za decu i za odrasle, a najznačajniji su sertifikati koje izdaju Goethe institut i Austrijski institut.

Svaki od međunarodnih ispita proverava četiri jezičke kompetencije: slušanje, čitanje, pisanje i govor. Važno je napomenuti da pre nego što se odlučite da polažete neki od međunarodno priznatih ispita treba da proverite da li je Vaše znanje nemačkog na odgovarajućem nivou da biste ga položili. Ukoliko nije, prvo morate da pohađate kurs jezika da biste dostigli potreban nivo znanja, a nakon toga slede pripremni kursevi za određeni sertifikat.

Da li želite besplatno da dobijete online lekciju engleskog jezika - Business Vocabulary?
Kliknite na LINK.

– Nivo A1: Goethe Zertifikat, Fit in Deutsch: ispit je namenjen starosnoj grupi od 10 do 15 godina i njime se dokumentuje osnovno znanje nemačkog jezika: osoba koja poseduje ovaj sertifikat ume da se predstavi, da u razgovoru razume jednostavna pitanja i na njih daje jednostavne odgovore.

– Nivo A1: Kompetenz in Deutsch: sertifikat izdaje Austrijski institut, a namenjen je starosnoj grupi od 10 do 14 godina i njime se takođe dokumentuje osnovno poznavanje nemačkog jezika.

– Nivo A2:  Goethe Zertifikat, Fit in Deutsch: uzrast od 10 do 15 godina, osoba može da razume kratke razgovore, kratka pisma i jednostavnije novinske članke.

– Nivo A2: Kompetenz in Deutsch, uzrast od 10 do 14 godina.

– Za više nivoe, odnosno za sve one koji bi želeli da pohađaju škole u kojima je nastava na nemačkom jeziku, potrebno je da poseduju Deutsches Sprachdiplom (diplomu nemačkog jezika).

baner-kurs-nemackog-beograd

Ispiti iz nemačkog jezika za srednjoškolce i starije

– Nivo A1: Goethe Zertifikat, Start in Deutsch: ispit je namenjen osobama starijim od 16 godina i dokumentuje osnovno znanje nemačkog jezika. Neophodan je i osobama koje žele da tamo zasnuju bračnu zajednicu.

– Nivo A2: Goethe Zertifikat, Start in Deutsch: ispit je namenjen osobama starijim od 16 godina: osoba može da se sporazume u svakodnevnim situacijama, da čita kratke novinske članke, da ispunjava formulare u banci ili pošti itd.

– Nivo A2: Grundstufe Deutsch: Austrijski institut izdaje ovaj sertifikat kojim se dokazuje sposobnost sporazumevanja u svakodnevnim situacijama. Namenjen je osobama starijim od 14 godina.

– Nivo B1: Zertifikat Deutsch: izdaje ga Goethe institut, a potvrđuje sposobnost komunikacije i adekvatnog jezičkog ponašanja u raznim situacijama.

– Nivo B2: Goethe Zertifikat B2: dokumentuje napredno poznavanje nemačkog jezika.

– Nivo B2: Mittelstufe Deutsch: izdaje ga Austrijski institute i takođe potvrđuje napredno poznavanje nemačkog jezika.

– Nivo C1: Goethe Zertifikat C1: potvrđuje jezičku sposobnost za nesmetanu komunikaciju u različitim prilikama u društvu, na poslu ili studijama.

– Nivo C1: Oberstufe Deutsch: izdaje ga Austrijski institut i takođe potvrđuje visok nivo znanja nemačkog jezika, dovoljan za nesmetanu komunikaciju.

– Nivo C2: Goethe Zertifikat C2: ispit je uveden 2012. godine. i potvrđuje izuzetno poznavanje nemačkog jezika, na nivou maternjeg govornika.

medjunarodni-ispitit-iz-nemackogIspiti iz nemačkog jezika za odrasle

Za mnoge od nas je Nemačka obećani raj, bar što se tiče posla, tako da se mnogi odlučuju da tamo nastave svoju poslovnu karijeru, ali neophodno je dokumentovati svoje znanje nemačkog jezika.

Zertifikat Deutsch für den Beruf odgovara nivou B2. Dokumentuje da vladate nemačkim jezikom neophodnim za poslovni svet.

Prüfung Wirtschaftsdeutsch (PWD) – odgovara nivou C1 i potvrđuje izuzetno poznavanje poslovnog nemačkog.

Bulats Test: Testira Vaše znanje nemačkog jezika. Test se radi 60 minuta i na kraju odmah dobijete rezultat o Vašem nivou znanja. Ovakav test još uvek nije u ponudi, ali za razliku od ostalih ispita, moći ćete da radite test na kompjuteru, jer se razvija poseban program.

UKOLIKO ŽELITE DA PROČITATE JOŠ KORISNIH TEKSTOVA NA TEMU NEMAČKOG JEZIKA I POSLOVANJA, POSETITE NAŠU BAZU ZNANJA NA SAJTU KURSEVI ZA PREDUZEĆA

Ispiti iz nemačkog jezika za studente

Mnogi studenti se odlučuju da svoje osnovne, master ili doktorske studije završe u Nemačkoj. Da bi dobili stipendiju ili mesto na nekom od univerziteta u zemljama nemačkog govornog područja neophodno je posedovati diplomu za neki od međunarodno priznatih ispita, a najčešće tražen je Test DaF (Deutsch als Fremdsprache). Dokumentuje znanje nemačkog jezika koje odgovara nivou B2.

Pripremni kursevi se od opštih kurseva razlikuju u izboru materijala i udžbenika, a akcenat je na uvežbavanju i savladavanju jezičkih kompetencija koje se na samom testu testiraju.

 

Za više informacija o učenju nemačkog jezika posetite www.ucenjenemackog.com

Pogledajte aktuelnu akcijsku ponudu kurseva stranih jezika klikom na: Akcijske cene!

Pročitajte još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrijte jezičke zanimljivosti u Bazi znanja.

 

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove iz baze znanja na svoj i-mejl.

  Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

  *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da mi EQUILIBRIO - Obrazovni sistem može periodično slati nove korisne tekstove za učenje stranih jezika (putem i-mejla)

  Pogledajte utiske naše polaznice o kursu nemačkog jezika u EQUILIBRIO - Obrazovnom sistemu:

  <
  <

  MENI