Četiri razloga zbog kojih ćete početi da učite italijanski jezik

Za italijanski jezik se često kaže da je jezik ljubavi, a zvanično je i jezik klasične muzike. Ukoliko do sada niste pronašli razlog da počnete da učite italijanski jezik, mi vam donosimo čak četiri, iako verujemo da ćete već posle prvog poželeti da otkrijete sve lepote italijanskog jezika i same Italije.

1. Otkrivanje skrivenih bisera Italije

Prvi razlog je, naravno, zemlja porekla ovog jezika: Italija je jedna od najfascinantnijih zemalja i najbogatijih istorijom, jedna je od zemalja sa najvećim brojem lokaliteta Uneska proglašenih svetskom kulturnom baštinom! Svi sanjaju da putuju u gradove poput Firence, Rima i Venecije, a njihova slava je svakako zaslužena. Italija je generalno izuzetno raznolika zemlja zahvaljujući sopstvenoj istoriji, koju karakterišu unutrašnje podele i granice. Od severa do juga, od primorskih letovališta do izuzetnih planinskih predela, možete pronaći neverovatna iznenađenja samo nekoliko kilometara udaljena jedno od drugog.

Poznavanjem jezika, ili makar samo osnova, možete smanjiti distancu između vas i misterija koje vas čekaju. Saveti lokalnog stanovništva će vam pomoći da vaš odmor u Italiji učinite mnogo zanimljivijim i omogućiće vam da obogatite svoje putovanje novim zanimljivostima, van uobičajenih turističkih stanica.

2. Divljenje, uživanje u ukusima, slušanje (ammirare, assaporare, ascoltare): 3 'A' italijanske kulturne baštine

Italijanski je verovatno jezik koji je najviše povezan sa svetom umetnosti i kulture. Italijanski uticaj možete pronaći u svim važnijim oblastima života i kulture: od slikarstva do arhitekture, od književnosti do muzike, od dizajna do gastronomije i vina. Italija je oduvek bila kolevka velike kreativnosti, snažne strasti za životom i njegovog estetskog slavlja: ​​veličanstvene lepote starog Rima i Firence, Dantea, Leonarda, Mikelanđela i Rafaela; osobenosti i ukusi italijanske hrane i vina; rađanje opere i klasične muzike, umetnost izrade dizajnerskih predmeta i zanatske veštine.

Poznavanje jezika je neophodno za razumevanje mnogih aspekata strastvenog načina života Italijana. Ulice širom sveta pune su restorana sa italijanskim nazivima, ali samo učenjem jezika možete razumeti „karakter“ hrane: možda ćete se čak iznenaditi kada otkrijete pravo značenje nekih termina.

PROČITAJTE I... 18 IZRAZA U ITALIJANSKOM JEZIKU ZA SVAKODNEVNU KOMUNIKACIJU

3. Lepota jezika

Posebnost italijanskog jezika leži u njegovoj muzikalnosti, u tome što je melodičan i nežan. Širom sveta italijanski je prepoznat kao jedan od najpopularnijih jezika.

Mnogi autori su slavili ovaj jezik kroz istoriju:

“Zaista sam zaljubljen u ovaj jezik, najlepši na svetu. Treba samo da otvorim svoja usta da nehotice postanem izvor svekolikog sklada ovog nebeskog idolopoklonstva. Da, dragi moj gospodine, za mene nema sumnje da anđeli govore na italijanskom. Nemoguće je zamisliti da sva ova blagoslovena stvorenja koriste manje muzikalan jezik.“ - Preuzeto iz „Ispovesti industrijskog viteza Feliksa Krula“, Tomasa Mana

Zvuk jezika umnogome pomaže rečima da ostanu urezane u umu, a činjenica da je zadržao jače korene iz latinskog u poređenju sa mnogim drugim evropskim jezicima, čini da mnoge reči liče jedna drugoj i da zadržavaju isti koren.

Iako vam u početku može izgledati teško da razumete konjunktiv i imperfekat, brzo ćete naučiti puno novih reči i izraza.

4. Za profesionalne svrhe

Za neke profesionalne sektore u kojima su italijanske kompanije svetski lideri, italijanski jezik i njegovo učenje postaje i nešto korisno za profesionalni rast i razvoj karijere. Za industrije kao što su moda, dizajn, kuhinja, likovna umetnost i kultura, proizvodnja i distribucija hrane i pića, fudbal, luksuzna automobilska industrija i automobilski sport uopšte ili čak za karijeru u Vatikanu, italijanski je primarni jezik.

Danas se poslovanje odvija u većem obimu na globalnom i međunarodnom nivou, kompanije širom sveta rade zajedno i međusobno komuniciraju na mnogo različitih jezika. Kao rezultat toga, poslodavci sada traže potencijalne zaposlene koji govore i razumeju više od jednog jezika.

 

Pogledajte aktuelnu akcijsku ponudu kurseva stranih jezika klikom na: Akcijske cene!

Pročitajte još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrijte jezičke zanimljivosti u Bazi znanja.

 

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove iz baze znanja na svoj i-mejl.

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da mi EQUILIBRIO - Obrazovni sistem može periodično slati nove korisne tekstove za učenje stranih jezika (putem i-mejla)

    <
    <

    MENI