Učenje stranih jezika online - pripremite se za nastavu na internetu

Ukoliko do sada niste još uvek imali priliku da pohađate neki od onilne kurseva stranih jezika, a planirate da počnete sa učenjem jezika putem interneta, pogledajte kratka objašnjenja koja će vam pomoći da se pripremite za taj proces. Ne brinite, lako je, samo je potrebno da pratite par instrukcija!

Proverite internet konekciju

Dobar internet je važan za učenje stranih jezika, ne samo zbog vas, nego i zbog profesora i ostalih polaznika u grupi, kako ne bi dolazilo do stalnih prekida, što može da ometa odvijanje časa. Niko ne želi da sluša isprekidan razgovor zbog loše konekcije i zato testirajte svoj internet pre početka časa.

Odaberite uređaj – mobilni, tablet ili računar za online nastavu stranog jezika

Iako online kurs možete da pohađate putem računara, tableta ili mobilnog telefona, potrudite se da odaberete uređaj koji vam najviše odgovara, kako biste nesmetano mogli da pratite nastavu. Najbolja opcija je računar, zbog veličine ekrana, ali vam mobilni telefon može poslužiti sasvim dobro, ukoliko ste van kuće ili na putu, što i jeste glavni cilj online časova – dostupnost gde god se nalazite!

PROČITAJTE I... 5 MALIH TAJNI ZA USPEŠNO UČENJE STRANIH JEZIKA

Pronađite svoje mesto za online učenje jezika

Prednost učenja jezika online je u tome što možete da pohađate nastavu bez obzira da li ste kod kuće, na poslu, na odmoru, u kafiću, parku... Ipak, ukoliko se nalazite na nekoj od lokacija van kuće, pripazite da vaše okruženje ne bude previše bučno. Ukoliko se odlučite da pohađate kurs kod svoje kuće, potrudite se da se odvojite u posebnu prostoriju, kako vašo ukućani ne bi van svoje volje učestovali na času.

baner-kurs-engleskog-nemackog-beograd

 Učestvujte u online nastavi stranog jezika – oslobodite se u komunikaciji

Ukoliko niste navikli da ragovarate putem Skype-a ili neke druge platforme, možda ćete očekivati da ćete se osećati nelagodno na početku, ali to ne treba da bude razlog za isključivanje kamere. Upoznajte se sa profesorom i ostalim polaznicima grupe, kao što bi to bio slučaj u učionici. Na taj način će časovi imati još prijatniju atomsferu. Uspostavite kontakt sa ostalim polaznicima i sam proces učenja će ići lakše. Obratite pažnju i saslušajte svaku osobu do kraja, jer dve osobe koje govore u isto vreme mogu da utiču veoma loše na održavanje online časa.

Učite strani jezik i istražujte nakon časova – koristite prednosti interneta

Samim tim što pohađate časove od kuće, ne znači da treba da se odreknete dodatnog rada, učenja, kao i domaćih zadataka. I dalje ćete imati domaće zadatke kao i na klasičnoj nastavi, a poželjno je da se pripremite za svaki čas i ponovite gradivo sa prethodnog, što će uticati na vaše opšte znanje i brži napredak. Iskoristite online materijale koje ćete dobiti na svakom času i online beleške za lakše učenje.

Pogledajte aktuelnu akcijsku ponudu kurseva stranih jezika klikom na: Akcijske cene!

Pročitajte još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrijte jezičke zanimljivosti u Bazi znanja.

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove iz baze znanja na svoj i-mejl.

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da mi EQUILIBRIO - Obrazovni sistem može periodično slati nove korisne tekstove za učenje stranih jezika (putem i-mejla)

    <
    <

    MENI