Kursevi stranih jezika za učenike osnovnih škola

Obrazovni Centar EQUILIBRIO izvodi nastavu engleskog, nemačkog i španskog jezika za decu osnovnih škola na teritoriji Beograda, u prostorijama samih škola.

Kursevi stranih jezika za učenike osnovnih škola potpuno su prilagođeni uzrastu polaznika i podrazumevaju individualni pristup i mentorski rad sa svakim detetom u okviru osnovne škole u kojoj Centar EQUILIBRIO izvodi nastavu.

U nastavi stranih jezika se koriste pažljivo odabrani programi renomiranih svetskih izdavača koji se razlikuju od programa koji se koriste u osnovnim školama. Neki od njih su: OXFORD UNIVERSITY PRESS, MACMILLAN, EDINUMEN, SGEL, HUEBER itd. U potpunosti su prilagođeni uzrastu i potrebama Vašeg deteta, i podstiču učenje na intuitivan, prirodan i zanimljiv način, uz usvajanje gradiva kroz igru i zabavu. Nastavni planovi kreirani su tako da istovremeno utiču na popravljanje ocena dece u samoj školi, ali i dodatno razvijaju sve četiri jezičke kompetencije.

Časovi stranih jezika su dinamični, kreativni i bogati kvalitetnim nastavnim sadržajima, a takvom načinu rada deca se vrlo lako i brzo prilagode. Nastava se odvija u malim grupama, od 3 do 8 polaznika, kako bi svakom od učenika bila posvećena maksimalna pažnja.

Tokom trajanja kurseva učenici uzimaju učešća u posebno osmišljenim, kreativnim radionicama, posećuju strane kulturne centre i upoznaju se sa izvornim govornicima jezika koji uče.

O profesorima i načinu rada

U svom radu, primenjujemo najsavremeniji konverzacijski metod, koji učenike od prvog trenutka navodi da govore na stranom jeziku. Nastava podrazumeva individualni pristup i mentorski rad sa svakim detetom, kako bi svakome od njih bila posvećena maksimalna pažnja.

Časovi se održavaju u malim grupama (5 – 8 učenika po jednoj grupi). Ovaj broj učenika idealan je za razvijanje dinamike razgovora i igre, a istovremeno omogućava da profesori individualno prate napredovanje u usvajanju jezika svakog od deteta, i da u skladu sa tim pruže adekvatan podsticaj za razvijanje sve četiri jezičke kompetencije (usmeno izražavanje, razumevanje, čitanje, pismeno izražavanje).

Nastavu izvodi visokostručni kadar, specijalizovan za rad sa decom, koji uz podršku savremenih nastavnih metoda renomiranih izdavača, brojnih rečnika, literature i audio materijala, pruža kvalitetnu nastavu stranog jezika, a u skladu sa uzrastom, potrebama, kognitivnim, psiho-fizičkim i socijalnim razvojem naših polaznika. Svi predavači se dodatno  usavršavaju na stručnim seminarima, prate i primenjuju sve novitete u metodologiji  podučavanja stranih jezika. Odlikuje ih velika motivacija, kreativnost i predanost svom pozivu.

TRAJANJE KURSEVA:

- 8 meseci (oktobar – jun)

TEMPO RADA:

- 2 časa nedeljno u trajanju od 60 minuta

CENA KURSEVA:

- 35 € / mesečno
(plaćanje se vrši opštom uplatnicom, u dinarima, prema srednjem kursu NBS na dan uplate)

* osnovni udžbenici nisu uračunatu u cenu i kupuju se kod ovlašćenog distributera
* završni ispiti i izdavanje diplome uračunati su u cenu

Upis vrši jedan od roditelja (staratelja) uz svoju ličnu kartu i đačku knjižicu deteta, u prostorijama škole predviđenim za tu namenu.

Zašto engleski jezik?

Engleski jezik danas je sinonim modernog društva i zvanični je jezik u 45 zemalja sveta. Poslednjih godina mnogo je dobio na značaju u gotovo svim oblastima znanja, naročito zbog dostupnosti sadržaja na tom jeziku. Oni koji žele da ulažu u obrazovanje svoje dece postali su svesni važnosti učenja engleskog jezika od malih nogu, pre svega radi sticanja dobre osnove za dalje napredovanje.

Zašto nemački jezik?

Nemački jezik, iako često ocenjivan kao “grub i nemelodičan“, danas je bez sumnje više nego potreban, obzirom da su Austrija i Nemačka zemlje sa kojima Srbija ostvaruje izuzetno visok nivo ekonomske razmene. Samim tim, poznavanje ovog jezika Vašem detetu biće velika prednost pri konkurisanju za mnoge poslove, studijske programe i strane stipendije.

Zašto španski jezik?

Španski jezik je treći po broju govornika u svetu. Govori ga pola milijarde ljudi na tri kontinenta i u više od dvadeset zemalja sveta. Sve je važniji i potrebniji u svetu obrazovanja, kulture i umetnosti. Španska govorna područja su sve popularnija za sticanje dodatnog obrazovanja, te je rano učenje baš ovog jezika veoma preporučljivo. Jezik je izuzetno melodičan i deca ga lako usvajaju.

U toku školske 2011/12. Centar EQUILIBRIO održava nastavu u OŠ ,,Jelena Ćetković“.

Učenici Osnovne škole „Jelena Ćetković“, polaznici kursa španskog jezika, pokazali su veliki entuzijazam i izuzetno interesovanje na svim časovima, kreativnim radionicama i vannastavnim aktivnostima. Nakon samo par meseci kursa, mogli su se pohvaliti svojim prvim sastavima, dijalozima i uspešnim vođenjem konverzacije na španskom jeziku, prvim kontaktom i upoznavanjem sa izvornim govornicima, kao i vannastavnim aktivnostima, poput posete Institutu Servantes, Kulturnom centru „Dom porodice Pavlović“, kao i Obrazovnom Centru EQUILIBRIO, gde je specijalno za njih organizovano Kulturno veče Španije.

Kursevi stranih jezika za učenike osnovnih škola

U subotu, 16. juna 2012. godine, u Obrazovnom Centru EQUILIBRIO, održan je javni čas i svečana dodela diploma učenicima OŠ „Jelena Ćetković“, koji  su uspešno završili jednogodišnji kurs španskog jezika.

Naoružani znanjem, dobrim raspoloženjem i entuzijazmom, baš kao i prvog dana, polaznici kursa španskog jezika su sa svojim roditeljima, bakama i dekama, braćom i sestrama, kao i upravom Centra EQUILIBRIO podelili nova znanja koja su stekli tokom našeg jednogodišnjeg druženja i pokazali odlično vladanje svim jezičkm veštinama. Nakon jednoipočasovnog druženja, uz zvuke španske gitare, zaokružili smo još jednu školsku godinu, uz iščekivanje prvog septembarskog dana i našeg novog početka.

Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma:  Foto Galerija – Javni čas i dodela diploma OŠ „Jelena Ćetković